e-mail парола  регистрация
  забравих?

Новини

Още новини...

На Гости » Новини

Slow Food в подкрепа на производителите на Смилянски фасул

novini

В хотел Смолена в с. Смилян, община Смолян, се проведе среща, организирана от конвивиум "Родопи - Смилян" на международната организация Slow Food. Основна цел на тази среща беше приемането на запазен знак за Смилянския фасул, подкрепян от Президиум "Смилянски фасул" на Slow Food. С този знак Slow Food гарантира качеството на продукта и неговия произход от горното поречие на р. Арда. Този знак ще се ползва от членовете на Президиума - производители на смилянски фасул, които приемат и спазват общи правила за производство и реализация на продукта. Това се налага поради честите случаи на злоупотреба - наименованието "Смилянски фасул" се използва при продажбата на фасул с неизвестен произход и качество на цените на оригиналния продукт. Това компрометира оригинала и труда на производителите от региона.

На срещата гости бяха членове на Slow Food от два региона на Италия - Трентино и Венето, от конвивиум "Осогово" - Македония както и членове на Slow Food от България. Гостите бяха нагостени с местни ястия приготвени от домакините, както и местните баби, които пазят вкусовете и традициите на своя роден край. На свой ред пък членовете на Slow Food от чужбина приготвиха техни специфични ястия, част от които бяха "натурализирани" с местния смилянски фасул и представиха кухнята си пред домакините.

http://www.binet.tv/news/?id=960

Покани Къщи за гости Ресторанти Хотели Контакти Участие УебОдит Партньори
Приятели: Bulgaria Travel TV Софтуер за застрахователни брокери Маркови дрехи Bulgarian properties Порталът на котките Цветно списание за жената Нови игри Мобилните Проекти по европейски програми Майстори Приятели за твоя сайт Българската фотоагенция Магазин за фототехника R&V travel
Copyright 2007 © nagosti.com