e-mail парола  регистрация
  забравих?

Старосел село Старосел

Комплексът за винен туризъм "Старосел" е разположен в подножието на историческия хълм край село Старосел, където през 2000 година беше открит най-големият тракийски култов център.
Непосредствената близост до храма ни предоставя уникалната възможност да с

Районът на Винарска изба "Старосел" може да се похвали с хилядолетна традиция. Разположен в централната част на България, между меките склонове на същинска Средна гора, които на юг постепенно преминават в Горнотракийската низина, той буквално припокрива древната земя на траките, чието вино е високо ценено от ахейците още в "Илиада" на Омир, а в "Одисея" направо е наречено "божествено питие". Убеждението на древните траки, че виното е в състояние да променя свойствата на човешката душа, прави от него сакрална напитка, използвана при религиозните церемонии и орфическите мистерии в древността.

Пряко доказателство за това е откритият до село Старосел царски комплекс с култов храм на тракийския владетел Ситалк - най-големият засега от епохата на траките, с вкопана скална вана за производство и съхранение на вино с вместимост 5-6 тона, с множество открити при разкопките съдове за пиене на вино и цедилки. А какво е традицията, освен многовековен опит? Опит, в който са отчетени и благоприятно географско местоположение, и климат, и средногодишни температури, слънцегреене и пр.

Амбицията на Винарска изба "Старосел" е да превърне виното от добър посредник на трапезата в медиатор между човека и бога. Така както е било по древните земи на Орфей.

Комплексът за винен туризъм "Старосел" е разположен в подножието на историческия хълм край село Старосел, където през 2000 година беше открит най-големият тракийски култов център.
Непосредствената близост до храма ни предоставя уникалната възможност да се докоснем до духа на древните траки, оставили ни в дар изкуството да правим вино.

Тракийският култов център е атрактивна туристическа дестинация, която ние имаме амбицията да направим още по-вълнуваща и интересна с посещение на "Храма на виното", както всички наричат Винарска Изба "Старосел".

село Старосел област Пловдив
адрес: с. Старосел, община Хисар
тел: 0897/870 908
web: www.starosel.comПокани Къщи за гости Ресторанти Хотели Контакти Участие УебОдит Партньори
Приятели: Bulgaria Travel TV Софтуер за застрахователни брокери Маркови дрехи Bulgarian properties Порталът на котките Цветно списание за жената Нови игри Мобилните Проекти по европейски програми Майстори Приятели за твоя сайт Българската фотоагенция Магазин за фототехника R&V travel
Copyright 2007 © nagosti.com